Wednesday, July 13, 2011

MADU TUALANG ASLI HAPSAH BERKUALITI



 MINUMAN KESIHATAN  SUNNAH NABI :
*Semulajadi      *Terbaik           *Selamat

1) MADU TUALANG ASLI
2)MADU TUALANG  KURMA (KHAL)

*Surah Al-Nahl, ayat 68-69 : "Keluar dari dalam perut lebah minuman (MADU) yang bermacam-macam warnanya, didalamnya terdapat  UBAT yang menyembuh  PENYAKIT  manusia".

1)Kandungan Madu Tualang Asli spesies Apis Dorsata diperolehi dari hutan Riau Indonesia (Giant Honey Bees- the world’s largest honeybees):   Vitamin A,D,E,K,B1,B4,B5,B6, C dan Kalsium, Magnesium, Phosphor, natrium, thiamin, riboflavin, potassium, iron, zink


2)Kandungan Madu Kurma (Khal)(3%) : Vitamin C, E, B1, B6, beta-karotena, bioflavonoid, potassium (hanya bersifat asidik pada rasa tetapi bersifat alkali pada badan).

Prof Madya Dr Nik Soriani Yaacob (USM) dan  Prof Dr Nor Hayati Othman (research 2006) “Madu tualang asli had components like anti oxidant, anti inflammatory and anti cancer qualities. Tualang honey has been identified as among the purest form of honey and better than
some of the imported honey”.

Madu tualang yang dikenali sebagai anti-kanser baik dimakan bersama sumber semulajadi vit B-17 (Apricot, biji apricot, camberry, kurma) agar dapat memberi kesan maksimum - keduanya adalah anti kanser.

Testimoni (Khairani bt Jalaludin, 47tahun) : “madu telah berjaya menurunkan ujian darah saya (Lablink Sdn Bhd) Cancer antigen (CA15-3) dari 20.7 U/mL(31/12/2010) ke 13.7U/mL (25/06/2011) dalam tempoh 6 bulan. Reference range ujian  darah CA 15-3 adalah <28.0 U/mL.” 

Dr. Michael Tait, Fountain of Life Clinic,  Gold Coast, Australia. "..terdapat bukti kukuh kurang vitamin B-17 dalam makanan harian kita adalah penyebab utama seseorang mendapat kanser."

Dr. Dean Burk, Pakar Kanser dari Jerman :Dibawah mikroskop kami masukkan B-17 keatas sel kanser, kami melihat bahawa sel-sel kanser itu mati dengan cepat sekali."

*Ibnu Sina (Tahun 370-428H), kitab Al-Qanun fi Al-Tib  Tahqiq dan Ta’liq oleh Sa’id Al- Lahham, juzuk 1, Darul Fikri, Bairut Tahun 1414H, m.surat 908-909:
“Cuka Kurma (khal) dapat mencegah sebarang pembengkakan,  kanser dan bisul,  bersih darah, baiki pencernaan dan usus, buasir, gastrik, kerongkong, kahak, batuk, kulit (awet muda), buang lemak, kolesterol, stabil asid dan garam dibadan, buang racun dan toksid, baiki rahim,  kuatkan gigi, mata dan telinga, beri tenaga, lancar susu ibu, menghilangkan masalah dahaga dan panas badan.”

Testimoni (Adik Nur Fatihah, 10tahun) : “ Demam adik turun dalam 15 minit selepas mak suap madu tetapi mak pesan jangan minum/makan selama 1jam selepas itu. Batuk dan sakit tekak adik pun cepat baik. Alhamdulillah”

*Kitab Perubatan Saiyidina Ali (k.w): "Sebaik-baik hidangan ialah Cuka Kurma (Khal) kerana dapat  memecahkan lemak dibadan dan menghidupkan mati." "Minumlah oleh kamu Khal kerana Khal dapat membunuh ulat-ulat (bakteria atau kuman) didalam perut."
*Hadis sahih Ibnu Majah, 3318: “Sesungguhnya Cuka Kurma (Khal) itu adalah makanan Nabi-Nabi terdahulu sebelum aku dan jangan terputus Khal dalam suatu rumah”
Testimoni (Hajar Murni, 14tahun) : “ resdung kurang dan hidung sumbat baik apabila saya suap madu. Saya minum air dahulu dan suap 1 sudu madu. Selepas 1 jam baru saya minum air. Saya juga mengidap ulser mulut dan hidung berdarah…jarang dah kena.” 
Kenalilah madu tualang asli  melalui aromanya yang kuat, warnanya yang gelap dan rasa manisnya yang menyegat. Ciri-ciri ini jarang dimiliki oleh madu ternak. Madu yang lebih gelap warnanya lebih tinggi kandungan antioksida. Kepekatan madu bukanlah criteria menentukan ketulenannya. Kepekatan madu dipengaruhi oleh suhu (e.g panas,sejuk,lembab) dan sumber manisannya oleh lebah (e.g bunga, bukit, hutan). Bakteria tidak dapat hidup dalam madu asli sahaja. Madu yang asli sahaja bagus untuk pesakit kencing manis/diabetis kerana mempunyai peningkatan gula dalam darah yang rendah banding makanan karbohidrat (e.g nasi, roti dan kentang). Madu boleh meningkatkan kepekatan vitamin C dalam darah.

Testimoni (Badariah Abu Bakar, 75) “ debar jantung saya kurang apabila minum madu. Gastrik saya rasa lega setiap kali saya minum madu yang dikacau dalam air suam.”
  Terdapat  saranan yang banyak dalam kitab-kitab perubatan islam supaya madu baik dimakan bersama  kurma (khal) yang dapat  memberi kesan maksimum merawat kesihatan badan. Madu dan Kurma (Khal), keduanya adalah  agent pembunuh bakteria, agent antioksidan, meningkatkan sistem imun/pertahanan badan, tahan awet (tiada tarikh luput).

Proses Pembungkusan Madu Tualang HAPSAH:
1) Botol baru dibasuh dengan air mineral penapis Diomand.
2) Botol dikeringkan selama 2 hari.
3) Madu diisi dalam tong stainless steel  yang food grade dan berkualiti (100%).
4) Madu ditapis dengan Bee Pollen, Propolis dan Royal Jelly.
5) Madu akhir sekali sebelum pembotolan dibacakan doa.  
“Mencegah itu lebih baik dari merawat dan perut adalah punca penyakit”. 

Cara makan: 
1.Guna sudu plastik. (sudu dan cawan  besi ada tindakbalas). Minum air  1 gelas, kemudian suap madu 1 sudu plastik dan jangan minum/ makan selama 1jam atau 
Bancuh madu 1 sudu plastik dalam 1 gelas air dan minum perut kosong lepas bangun pagi (sebelum gosok gigi)  dan sebelum tidur.
2.Baca bismillah, selawat dan niat “jika aku sakit Allah s.w.t yang menyembuhkan”.
3.Jangan makan  madu dengan tembikai/ubat herba serentak (jarak 3jam).
       
    
Berat/Harga:
      1)Madu Tualang Asli (Tutup Merah):
          *200gm=RM22  *400gm=RM38      *580gm=RM55
      2)Madu Tualang Kurma (Tutup Hitam):
          *300gm=RM29  *500gm=RM45      *950gm=RM75
   
Penghantaran  Disediakan (Tel/Sms).
Maybank A/C: 562021300495
Agent dikehendaki
Khair Food Enterprise.
128, Jalan 7/3D, Seksyen 7, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor.
Tel : 017-2063722 ,  03-89222307 (Ani)

No comments:

Post a Comment